From Tyler Engle Architects:

A storefront from the early 1900′s, which had served as a drug store, soda fountain, and most recently a developers office, has been converted into a live / work space for a couple with and extensive art collection. Creating the modern equivalent of a traditional courtyard house, the new design centers around a large skylight over the living and dining areas.  A wood-clad service core contains the kitchen and powder room that is reminiscent of a shipping crate as it separates the courtyard from the entry.  On the opposite side of the courtyard, the master suite has a clerestory of unobstructed glass that brings daylight into the rooms from the central sky lit courtyard.   A flexible and multi-functional space was created within this compact 1600 square feet using pivot and pocket doors, steel plate “blinders” that hide the kitchen function, and concealed media equipment that pivots out for use.  Closet walls behind compositions of paneled wood, benches with flip-up tops, and linear wall-to-wall cabinets provide convenient storage. In a world where we are trying to reduce and reuse, this new interior provides comfortable rooms that easily expand or contract for the owner’s needs while providing them with a short commute.

Visit the website of Tyler Engle Architects – here.

Photos by Seattle architectural photographer Benjamin Benschneider

Visit the website of Tyler Engle Architects – here.