The Library is a resort in Koh Samui, Thailand, where designer Tirawan Songsawat created a minimalist structure while intruding as little as possible on the site by building around old-growth trees. Guests may lose themselves among vegetation interspersed with artwork and statuary, contrasting a colour scheme in which white, red, black and grey predominate: the Library’s exterior is white, the swimming pool red, the restaurant grey. Interiors follow the same ultra minimalist palette and feature low-slung, rectilinear furnishings that invite visitors to stretch out and listen to the lapping of the waves – or of course dive into the books in the exemplary namesake library.

.

Project description:

‘An Exotic Smart Concept’ is a conclusion of our project design. Semi-minimalist architecture is our solution as it provides a very simple architecture and interior which has a balance with surrounding nature. To complement with architecture style, a smart interactive between staff and guests is added up to ensure that the right combination of both facilities and staff will create a perfect blend of the project.

As for atmosphere within the Project, we set a tone of feeling to be a cool smart-relaxing place with attractive appearance and interesting theme. Green from grass in our garden decorated with art pieces and sculptures will be key element for our landscape. White theme of the building by the beach, a vivid red swimming pool overlooking to the sea and grey tone of the Restaurant – these are visualized overview concept of the Project.

Highlight of the project is ‘The Library Building’ located by the beach named itself after the project’s title. The White building with high huge ceiling equipped with glass window pane all around will enrich purity, serenity and peace.

The Library Building consists of three box-style units adjoining together where the middle box is an open-air serving as a mini-café. The other two boxes are the huge library for not only books but also other entertainment media such as music CD, movie DVD. In addition, there will be a small corner for internet access with broadband connection. Guests will enjoy sipping a cup of coffee, writing e-mail, listening to music with sea views.

Accommodation concept is to divide space equally between outdoor and indoor in both horizontal and vertical way. This idea was stemmed from simple concept that when holiday, people prefer to spend more time out in the open rather than staying in an air-conditioned box.

Consequently, each building unit will be built in a box style by emphasizing in increasing efficiency of space utilization vertically and horizontally. We provide more outdoor and open-air space in order to meet guests’ preference.

Visit the website of The Library resort – here.

.