Studio B Architects have sent us the Scholl Residence they designed in Aspen, Colorado.

.

Description from the architects:

The Scholl Residence expands on the ‘Case Study’ series of the 1950’s. The steep site possessed challenges with drainage, topography, a small footprint, restrictive easements and was required to address very limiting neighborhood design review standards. Contextually, the area was developed in the 1960’s and surrounding residents were quite resistant to the architectural direction. Although the neighborhood is one of transition, this was the greatest challenge in realizing the project.

The clients dwell between Miami and Aspen and are avid collectors of videography and photography. They requested a solution and an architecture that would exhibit their expanding and revolving collection. The exterior is composed of custom zinc panels, sand-blasted concrete, aluminum window/door glazing system and tempered glass railings. The interiors consist of darkened oak flooring, cantilevered pickled oak stairs and floors, European engineered cabinetry, Carerra marble, porcelain tile shower enclosures and integral plaster walls and ceilings. The architecture is reduced to its essence and is calculated and sober in its detailing. Resolution of plan and elevation were reduced to the lowest denominator and honesty of a process.

The lower level is completely below grade and houses the formal gallery space, large wine cellar and provides two guest suites with an attached massage room. The entry level offers the client’s office, a guest bedroom, laundry/mudroom area and the garage. The upper level contains the living, dining, kitchen, master suite and opens to the balcony and private garden with access to a roof terrace via a cantilevered steel stair. A small dumbwaiter shuttles wine from cellar to rooftop.

Visit the Studio B Architects website – here.

Photographers: Aspen Architectural Photography

.

.