The Vesu Restaurant by Arcsine Architecture and Bellusci Design

Arcsine Architecture and Bellusci Design have completed the Vesu Restaurant in Walnut Creek, a small city near San Francisco, California.


Arcsine Architecture and Bellusci Design transformed a piano store with little curb appeal into a vibrant and engaging restaurant, fitting the bustling downtown Walnut Creek. The clients sought an inviting, modern environment to complement the globally inspired, locally sourced menu by Executive Chef Robert Sapirman.  Situated on a competitive street corner, the design needed to grab attention and engage passersby.

Arcsine wrapped the building with a contemporary, wood-panel façade, complimented by a curving wall of frameless glass that entices pedestrians to look in and feel as if they are already inside. An Arcsine-designed canopy of FSC Certified Eucalyptus leads patrons from the entrance to the lounge and extends all the way to the back bar. Bellusci Design continued the contemporary motif, selecting furniture and interior finishes in a warm, monochromatic spectrum with plenty of texture. Combining these elements, Vesu wields a commanding presence—one that draws customers, welcoming them into an open, communal space that is simultaneously sophisticated, comfortable and warm.

Visit the Arcsine Architecture website – here.

Visit the Bellusci Design website – here.

Photography by Sharon Risedorph



Social Media – Newsletter
Luminaire – October 2016 – Charles
Social Media – Pinterest