Dutch architects BogermanDill have transformed a former printing office in Amsterdam into a home they’ve named House Pinck-Heerkens.

.

Description from the architects:

House Pinck-Heerkens, a former press office, lies on the Prinsengracht – one of Amsterdam’s most coveted streets. Architects BogermanDill renovated the former industrial space to form a family residence, while preserving a number of original features such as wooden floors, low ceilings and I-beams.

To connect the space’s four floors and unify the main living areas, BogemanDill created a large void in the centre of the house. The first and second stories are interconnected by a wooden staircase without a balustrade, and a floating staircase leads up to the third floor; both are in keeping with the open-plan feel of the space.

Because the void cuts through the top floor of the house, its two rooms are joined by a floating bridge made from steel I-beams. Overall, the original features such as the visible brick work and steel caged windows contribute to an atmosphere somewhat reminiscent of a New York loft.

Visit the BogermanDill website – here.

Photography by Wil van Iersel

.