POINT Architecture have sent us images of a project where they were presented with the challenge of making the most of the available space in a small apartment in Turin, Italy.

One of their design solutions is a bed that rolls underneath an elevated living area.

.

Description from the designers:

Since the family had increased in number the challenge of the project has been to make the most of the available space. The project aims to bring up the family to a multifunctional use of the spaces, without conventional limits. That’s why we decide to give the existing big living room space a multiple function, being at the same time the owner’s bedroom, the living and dining space and the relax area and to to dedicate the only existing room to the newborns. The challenge of the project has been to maximize the available space avoiding chaos and disorder.

POINT. decided to heighten half of the room to create a larch wood platform to host the relax space with sofa and tv, using the high difference to hide a rollaway bed and storages.All the new furnitures are made on our own design, in white or champagne lacquered MDF wood. A new big wardrobe space, conceived externally as a white varnished monolith, but internally totally equipped, divides in two the entrance area, serving also as a decompression space to enter the babies room. The project is totally made on design, with broad use of larch wood for the flooring and matte varnishing for all fixed furnishings and mobile elements. The original furnitures are mostly vintage design pieces, as for the marble table, or contemporary, ones as for the sofa.

Visit the POINT Architecture website – here.

Photography by Enrico Muraro

.

.