Enrico Iascone Architects designed this home in Sassuolo, Italy.

.

Description from the architects:

The design of the building would enable the construction of two buildings in a single compact volume. It is so designed to cut a box, a closed volume, which bifurcates into two separated to create two separate units, each with its own garden and no introspection. The rooms of the house are arranged around the patio, allowing the penetration of light into the core of the house. The privacy and quiet of the patio is combined with the aesthetic qualities and the expression of elegance by the dark walls.The building structure is made of wood and covered with slabs of thick ceramic panels mounted on a ventilated  wall. The roof, made of the same coating material includes the use of plates with integrated photovoltaic roof.

Visit the website of Enrico Iascone Architects – here.

Photography by Daniele Domenicali

.