PMK+Designers have sent us images of the Lai Residence in Kaohsiung City, Taiwan.

.

Description from the designers:

This two-story penthouse apartment embodies many of PMK’s ideas about integration between space, architecture, urban living, and spirituality into everyday life. Designed for a young couple with a recent newborn daughter, this residence is centered on a common area on the lower floor that supports a wide range of activities, from cooking and dining, family entertainment and music, as well as coming together as a family by its visually seamless transitions from inside to outside to merge the house into its’ cityscape. The large two-story volume of the living area keeps the second floor connected containing a semi-private master bedroom, walk-in closet and master bath, plus a separate private study.

The integrity of the home’s materials was also an important factor in the design—solid woods, concrete, and raw metal were selected because they stand up to day to day needs of a family’s use yet look even better with age. Brick wall surfaces are carefully placed for the display of art and objects, so that these elements are integrated into the architectural fabric of the space.

Design: PMK+designers
Design Principle: Kevin Yang
Design assistant: Hsu Wen-Hung
Project Name:  Lai Residence
Location: Kaohsiung City, Taiwan
Photography by:  Joey Liu

.