ONG&ONG have designed the M House in Singapore.

.

Description from the architects

Nestled in Bukit Timah, this home provides the ideal balance between the needs for family bonding as well as for personal space.

Despite housing numerous bedrooms, communal areas are spacious with a double-volume void in the living area seamlessly unifying the two levels as a whole. Open, yet private, the louvres on the upper floor allow the family to alter the degree of privacy. While the material choices of fare-faced concrete, terrazzo and teak lean towards a Classic Modernist style, simple architectural elements comprise the various volumes of the house and are aligned for effective cross-ventilation in a tropical climate. With an edgeless pool encircling the home’s concrete façade, the result is a Zen-inspired imagery of tranquility.

Architecture: ONG&ONG

Photography © Derek Swalwell

.