Architectural photographer Joao Morgado has sent us images of a house designed by architect
Vitor Vilhena in Tavira, Portugal.

.

Context
South of Portugal, Algarve, Tavira. Here the ocean peeks, while the 400 olive trees surround the house. An old building has to give place to a new one, keeping the two-volume-footprint in the soft topography.

Solution
Based on the area occupied by the pre-existence, maintaining the orientation of the housing compartments south, the architectural concept seeks to create two parcels with separate identities, including one volume with irregular geometry and other volume of regular geometry that communicate through a glass hallway. The surrounding outdoors relate to the terrain, landscape and vegetation.

.

.

.

.

.

Architecture: Vitor Vilhena

Photography: Joao Morgado

.