Yazdani Studio have designed the Jack Nicklaus Golf Club in Incheon, South Korea.

jn_040113_02

.

Description from the designers

The Jack Nicklaus golf course is an 18-hole golf course with driving range, which will be developed on reclaimed marine soil with extensive water features, is the first of its kind in Korea. The Golf Club sets the standard of excellence for private golf clubs and lifestyle communities in Asia. The resort is an oasis of tranquility bordered by the breathtaking beauty of the nature preserve and the sea. Living here offers the best of both worlds – city elegance and convenience combined with natural tranquility and peaceful vistas.

jn_040113_04

.

The clubhouse is the centerpiece of the development. The Studio set out to create an interior environment which would unfold to the members over a long period of time. The visitor is continually connected visually to the golf course, then disconnected, and again reconnected. The idea is centered in the notion that on a certain day at a certain time, sunlight passes through a certain opening making the visitor aware of an element, detail, or vista which they had never been aware of before.

jn_040113_06

.

The articulation massing and roof take their cues from an abstraction of the elements which comprise a golf course. Looking down the fairway, on a typical course you see the contours of the greens, which is mirrored in the roof. The selection of rich materials evokes the nostalgia of clubs, but the vistas which connect to the landscape provide a new and inviting feeling.

jn_040113_08

.

As a part of this new community there will be approximately 168 housing units, 95 individual villas each with their own parking. The villas likewise take the idea of connection to landscape and use it as a fundamental tool for their development. Composed of large expanses of glass balconies and vistas through the house, these attributes elevate the sense of commune with nature.

jn_040113_10

.

jn_040113_11

.

jn_040113_14

.

Design: Yazdani Studio

Photography: Wan Soon Park

.