Kendle Design Collaborative have sent us images of a house remodel they have completed in Paradise Valley, Arizona.

bk_190113_18

.

Project description from Kendle Design Collaborative

The homes new owners desired to transform and update the sprawling desert prairie style home and redefine its character into an open, light filled, sophisticated contemporary residence. Although this project is characterized as a remodel the work is so extensive that Kendle Design Collaborative was creating an entirely new house within the envelope of the existing structure.

bk_190113_05

.

The custom millwork throughout the house is immediately apparent upon entering the two-story Foyer space. It’s soft Anigre Wood clad walls extend into the Living Room wrapping the fireplace and floating above the new stone and metal hearth. The warm modern vocabulary also includes the entertainment center in the Family Room, headboard and night stands in the Master Suite and new wood cabinets in the expansive Kitchen and Pantry area. New architectural interventions included a custom designed steel and glass stair with limestone treads, the Theater Room with a full projection system and a climate controlled wine room that animates the hallway displaying the owner’s significant wine collection.

bk_190113_11

.

bk_190113_15

.

bk_190113_22

.

bk_190113_26

.

As with the interior, the existing exterior spaces and amenities on the 2.6 acre property were completely removed, reconsidered and upgraded to a sleek modern vocabulary. A distinctive material selection introduces a desert-resort influenced plant palette. One of the main exterior features viewable from most of the home’s interior, is a pool bounded on one edge by a custom designed water feature.

bk_190113_29

.

Renovation Architect:    Kendle Design Collaborative, www.kendledesign.com
Interior Architect:    Kendle Design Collaborative with Robert Morris HUB Studio
Landscape Architect:    GBTwo Landscape Architecture
Photographer:        Ilya’s Photography, www.ilyaphoto.com

.