clavienrossier architectes have designed the Two in one House located in Geneva, Switzerland.

to_230513_06

From the architects

The site is located on the edge of a residential zone on the outskirts of Geneva, flanked on its southern border by a forest and opening out to fields to the west. It sits right on the line between the city and nature.

The building, backed by a paved access ramp, is placed in the north east corner of the site. The space between the building and the forest allows for a swimming pool and a large open garden.

The program includes two apartments of differing size, a continuous party wall separates the two.

A pitched roof over a diamond shaped plan, allows each apartment to have its own orientation. This distinct geometry allows for a greater degree of privacy for the residents and when viewed from the outside, gives the impression of a single unit.

The split geometry of the facades makes it difficult to get a grasp of the real size of the building, giving each individual facade a more domestic scale.

The exterior envelope of the building is entirely composed of integrally-coloured concrete, including the roof. Loggias built out of larch, perforate the facade and the roof of the building.

The building conforms to very high energy standards.

Architects: clavienrossier architectes
Photography: Roger Frei