A-cero have completed the Memory house at the Los Altos del Golf course located in
northern Madrid, Spain.

co_180613_01

From A-cero

Located in the area of La Moraleja, next to the golf course where we can enjoy a residential complex.

It is safest to promote urbanization as this resort features perimeter intrusion detection security systems with centralized management from the permanent security for 24 hours a day, closed circuit TV, access control system for common areas single access system connected to the police. Security is enhanced in each apartment with smoke detection system and gases, alarm, permanent connection to the control center, anti-assault buttons and stay tuned for vault location.

As for aesthetics, these homes follow a cubic profile pioneering with finished natural stone and glass.

By way of balustrades glass has been used in different ways, or with continuous panels or with staple sheets.

The facade is a design of straight lines and blueprints that result large volumes games. For the separation of the different houses are arranged corten steel sheets of different lengths, acquiring a sculptural character.

The studio A-cero has designed also landscaping, security gate and all common areas of the development. The houses have large gardens, swimming pool and an advanced automation system.

Once inside the house, access is given by a double-height lobby. Also features a spiral staircase-shaped, made of steel and wood, through all levels of the home.

The interior of these homes are characterized by open interior that is flooded with natural light thanks to the glass panels of the facade and large windows. The main element is the spiral staircase finished in steel and wood that connects two levels of the house. It is a fully sculptural staircase that conveys a sense of movement through the sinuous forms.

The house is divided into 3 levels: basement, ground floor and first floor. In the basement you can locate a service area, a leisure area in which we found the cinema and massage room, and second bedroom. The ground floor is entirely devoted to common areas: a living room that is separated by the aforementioned staircase, a kitchen, a dining area and a courtyard where we see natural stone sculptural elements. On the first floor are located the private areas: the master bedroom with bathroom and two closets, three secondary bedrooms and a hall that stands by the view that gives us the large window.

Architects: A-cero