Vanguarda Architects have designed the DLC House in Buenos Aires, Argentina.

dl_250813_03

Description

This house has been designed from a large white enclosing wall that contains all the functions and is completely open to the backyard so as to enjoy the different views to the lake and its natural environment. The access is materialized through a stone folded wall that turns the access into a wall that separates the parking spaces, behind which the house service rooms are found: laundry, storage room, pantry, service bedroom and bathroom.

To the left of the access, on the front, there is a study strategically located so as to gain more privacy. The sitting room, of a double height, includes the sculpture-like staircase that leads us to the upper floor and is integrated into the dining room, designed for family meetings from a large table surrounded by sofas and chairs. After this, we find the kitchen, also including an informal dining room or breakfast counter and a small family room. On the rear façade, a large projecting roof that comes from inside the glass façade forms the gallery, over which we find a large terrace with panoramic view that may be accessed from the master suite. The other bedrooms, two en-suites, were placed to the front of the lot to be used on weekends by the owners’ children and their families.

Architect: Vanguarda Architects