Park + Associates have designed the Berrima House for a family in Singapore.

bh_120214_01

bh_120214_02

bh_120214_03

bh_120214_05

bh_120214_06

bh_120214_07

Description from Park + Associates

Walls punctuated with strip voids are a recurring feature in this house designed to encourage social interaction and visual connectivity. Split in thirds down its length, it is divided into 2 wings that flow seamlessly into the courtyard garden, delineated by a perimeter of full height sliding doors.

Communal areas like the living, dining and study rooms flank the rear half of the house, capitalizing on its elevated siting to maximize unobstructed views of the surrounding greenery. Awareness of the landscape is heightened by opening out to a spa pool and an infinity pool perched on a slope.

Design: Park + Associates
Photography: Derek Swalwell