A home designed for a research scientist in San Francisco

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

Studio VARA transformed a cottage from 1908, into a contemporary home for a research scientist in San Francisco, California.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

A folding window wall opens the living area to an outdoor deck.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

The open plan allows the living areas to blend into one another.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

Fumed oak floors and olive ash cabinets unifies the kitchen, living and dining area into a single space.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

Random-matched olive ash veneer runs throughout the kitchen.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

A window above the cabinets allows natural light to illuminate the kitchen while maintaining privacy.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

The bent steel staircase cantilevers into the open foyer.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

A custom sculptural light fixture can be viewed from various points in the foyer.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

The master bathroom features fumed eucalyptus wood and Carrera marble.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

A view of the Bay is framed over the bath and reflected in the expansive mirror.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

The rear yard “looking garden” is most often viewed from above.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

 

A close-up view of the small portion of the front facade that features horizontal wood slats.

 

Noe Residence by Studio VARA

Photography by Bruce Damonte

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here