Amagansett Dunes House by Bates Masi Architects

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

Bates Masi Architects were requested by their clients to design this house in Amagansett, New York, that would be large enough to accommodate their family.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

On the west side of the home, canvas louvers have been used to admit the summer breezes, while blocking the winterwinds from the northwest. They also provide privacy from the street.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

The large doors on the east side of the home open onto decks overlooking the dunes.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

A large pivoting glass door welcomes you to the home.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

Inside, the floor plan has been keep open and airy.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

Here you can see how the space opens up directly onto the balcony, adding extra living area.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

The kitchen has a large island that provides additional seating.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

In the master bedroom, wood lines the walls and floor.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

Behind the headboard, is the master bathroom.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

Here you can see the graphic shadowing from the canvas louvers.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

The bathroom also incorporates the wardrobe into the space.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

The guest bedroom has a private balcony to enjoy the views.

Amagansett Dunes by Bates Masi Architects

Photography © Bates Masi Architects

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here