This Dutch Office/Workshop Was Transformed Into A Contemporary Home

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

 

E V A | architecten have transformed an old office and workshop in ‘s-Hertogenbosch, The Netherlands, into a bright and airy home for their clients.

 

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

At the request of their clients, they designed the interior as one large space.

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

The design of the building, which is 20m (65ft) deep, was challenging as the only daylight to enter the interior was from the front and rear of the building.

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

The white walls help to brighten the space.

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

Windows were added to allow more light to flood the interior.

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

In contrast to the white walls, dark steel stairs to the upper level were included.

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

Upstairs, there are skylights add even more light.

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

Touches of the original space, like the wall below, can still be seen and appreciated.

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

Floor-to-ceiling glass walls have been used to keep the space open.

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

The bathroom has plenty of light from a skylight and the large window next to the bath.

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

This Dutch Office/Warehouse Was Transformed Into A Bright Minimalist Home

Photography by Sebastian van Damme

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here