A Bright And Light Duplex In New York by StudioLab

StudioLAB designed University Place, a renovated duplex for a family in Greenwich Village, New York City.

up_300115_01

From Studio LAB

The owners of this small duplex located in Greenwich Village wanted to live in an apartment with minimal obstacles and furniture. Working with a small budget, StudioLAB aimed for a fluid open-plan layout in an existing space that had been covered in darker wood floors with various walls sub-diving rooms and a steep narrow staircase.

up_300115_04

The use of white and light blue throughout the apartment helps keep the space bright and creates a calming atmosphere, perfect for raising their newly born child. An open kitchen with integrated appliances and ample storage sits over the location of an existing bathroom.

up_300115_03

When privacy is necessary the living room can be closed off from the rest of the upper floor through a set of custom pivot-sliding doors to create a separate space used for a guest room or for some quiet reading. The kitchen, dining room, living room and a full bathroom can be found on the upper floor.

up_300115_06

Connecting the upper and lower floors is an open staircase with glass rails and stainless steel hand rails. An intimate area with a bed, changing room, walk-in closet, desk and bathroom is located on the lower floor. A light blue accent wall behind the bed adds a touch of calming warmth that contrasts with the white walls and floors.

up_300115_07

Design: StudioLAB

Social Media – Newsletter
Luminaire – December 2016 – Ettore
Social Media – Pinterest