A Bright White Dining Room Extension And Terraced Garden Were Added To This East London Home

A Bright White Dining Room Extension And Landscaped Terraced Backyard Were Added To This East London Home

Photography by Tamir Addadi

 

Tamir Addadi Architecture have designed a contemporary extension on a family home in East London that was built out of the desire to create a dining room and usable outdoor space.

 

Built-in furniture runs the length of the new room and continues outside to create a unified and continuous look between the indoor living space and the outdoor patio. A custom sliding door makes sure as much natural light as possible can fill the interior.

A Bright White Dining Room Extension And Landscaped Terraced Backyard Were Added To This East London Home

Photography by Tamir Addadi

A skylight was included in the extension to add even more natural light to the space and help brighten up the room located at the back of the house.


A Bright White Dining Room Extension And Landscaped Terraced Backyard Were Added To This East London Home

Photography by Tamir Addadi

The built-in furniture includes cabinets to allow for convenient storage and doubles as a shelf that holds decor pieces and essential electronic components.


This built-in furniture includes cabinets to allow for convenient storage and doubles as a shelf that holds decor pieces and essential electronic components.

Photography by Tamir Addadi

Outside, the garden was replaced with a paved area the same height as the ground level and new terraced planters were installed to create a modern looking outdoor entertaining area. Steps were also included in the design of the terrace to provide access to the top of the garden.


New terraced planters were installed to create a modern looking outdoor entertaining area for this home. Steps were also included in the design of the terrace to provide access to the top of the garden.

Photography by Tamir Addadi

Here’s a look at the before and after, as well as a floor plan that shows the changes.


A Bright White Dining Room Extension And Landscaped Terraced Backyard Were Added To This East London Home


Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – July 2018 – Cappellini Revolving Cabinet
Social Media – Pinterest