A hillside home designed for a couple who love entertaining guests

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

A couple in Goiânia, Brazil, that love to entertain, wanted a home designed to take advantage of the view of the surrounding landscape.

 

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

The couple worked with Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura to design the home, located on a gently sloping property.

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

The architects found the greatest challenge of designing the home was providing the maximum amount of integration with the surrounding landscape, while also maintaining privacy for the family.

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

They achieved this privacy by designing the front of the home (street side) to have large expansive walls with few windows, while the back of the home is wide open to take advantage of the views.

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

At night, the various forms of the home and landscaping are lit up, creating a dramatic effect.

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

Off the U-shaped driveway, you are welcomed to the home via the stairs or ramp.

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

Inside, a number of living areas allow for dining and entertaining.

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

In the living area, a large wall surrounded by windows, defines the sitting area.

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

Behind the home, there is direct access to the recreational area with a pool and spa.

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

The pool and outside area has views of the night skyline.

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

 

Outside, the wood used for the soffit, lines up perfectly in the corner.

House Araguaia OM by Dayala + Rafael Estúdio de Arquitetura

Photography by Leandro Moura|Onzeonze Studio

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – December 2016 – SideWall
Social Media – Pinterest