A Modern Mediterranean Villa By Paz Gersh Architects

Paz Gersh Architects have designed this contemporary L-shaped home in Tel Aviv, Israel, for a family with children.

Photography by Amit Geron

 

Paz Gersh Architects have designed this contemporary L-shaped home in Tel Aviv, Israel, for a family with children.

Paz Gersh Architects have designed this contemporary L-shaped home in Tel Aviv, Israel, for a family with children.

Photography by Amit Geron

The mostly white home has a swimming pool as the focal point of the home. It’s almost seamless in its integration, with no steps down to it from the kitchen and dining area.


The swimming pool is the focal point of this home, and it's almost seamless in its integration, with it having no steps down to it from the kitchen and dining area.

Photography by Amit Geron

A small outdoor living area is located at one end of the pool, and sits next to stairs that lead to the interior living room.


A small outdoor living area is located at one end of this swimming pool, and sits next to stairs that lead to the inside living room.

Photography by Amit Geron

Large sliding glass doors next to the open plan kitchen and dining area add to the indoor/outdoor living aspect of the home.


Large sliding glass doors next to the open plan kitchen and dining area add to the indoor/outdoor living aspect of this home.

Photography by Amit Geron

Around the corner and up some stairs is the living room, it too can access the pool through sliding glass doors. There’s also a floor-to-ceiling bookshelf with integrated fireplace.


This living room has large sliding glass doors that open to the pool below. There's also a floor-to-ceiling bookshelf with integrated fireplace.

Photography by Amit Geron

Next to the bookshelf are the stairs, with wooden treads and a metal handrail, that lead to the upper floor of the home.


These stairs have wooden treads and metal handrails painted white.

Photography by Amit Geron

Upstairs, there’s access to a rooftop garden off the master bedroom. White rocks and stepping stones have been used as well as planters made from steel containers, all making the garden easy to maintain.


In the upper level of this home there's access to a rooftop garden off the master bedroom. White rocks and stepping stones have been used as well as planters made from steel containers, all making the garden easy to maintain.

Photography by Amit Geron

Teak louver panels have been used on the upper floor of the home, providing privacy and shade when needed.


Teak louver panels have been used on the upper floor of this home, providing privacy and shade when needed.

Photography by Amit Geron

In the master suite, the wood headboard runs along the wall and has built-in nightstands.


In this master suite, the wooden headboard runs along the wall and has built-in nightstands.

Photography by Amit Geron

In the master bathroom, the mirror matches the length of the floating vanity. Soft gray tones have been paired with white cabinetry for a contemporary look.


In this master bathroom, the mirror matches the length of the floating vanity. Soft gray tones have been paired with white cabinetry for a contemporary look.

Photography by Amit Geron

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2017 – Paola Lenti Agio
Social Media – Pinterest