A pool house redesign in Toronto

Pool House by +tongtong

Photography by Colin Faulkner

 

Design firm +tongtong designed the renovation of a mid-century era pool house, located in the backyard of a house in Toronto, Canada.

 

Pool House by +tongtong

Photography by Colin Faulkner

After receiving many renovations throughout the years, +tongtong wanted to bring it back to it’s original glory and add a few contemporary touches.

Pool House by +tongtong

Photography by Colin Faulkner

All of the windows in the pool house were pushed flush to the ceiling to follow the line of the roof, and offer sunlight while providing privacy for guests.

Pool House by +tongtong

Photography by Colin Faulkner

Within the large open-concept space, is a freestanding block of cabinets that defines the open and private spaces.

Pool House by +tongtong

Photography by Colin Faulkner

Pool House by +tongtong

Photography by Colin Faulkner

The large table, designed by +tongtong, is made of exotic wood salvaged from the Panama Canal and features a geometric steel-frame base.

Pool House by +tongtong

Photography by Colin Faulkner

On the private side of the cabinets, is a space for guests to change and shower.

Pool House by +tongtong

Photography by Colin Faulkner

The space can then be transformed into a guest suite…

Pool House by +tongtong

Photography by Colin Faulkner

With a murphy bed that folds out of the wall.

Pool House by +tongtong

Photography by Colin Faulkner

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – December 2016 – 1000 Karat
Social Media – Pinterest