A Redesigned Loft Apartment In Amsterdam Gets A Touch Of Industrial

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

 

Witteveen Architecten has designed the renovation of a loft apartment in Amsterdam that includes touches of industrial materials.

 

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

The loft is open and airy, due to the large windows and white walls.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

Opposite the living area, a large dining table shares the space with the kitchen.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

The stainless steel kitchen has a large island with an integrated cooktop.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

A small play area is hidden behind over-sized doors, and there are dual staircases leading to the upper level.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

Original columns have been left in place, but painted white.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

A black pendant light, black picture frames, and black doors, are a strong contrast to the white walls.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

Large pivoting doors welcome you to the master bedroom and bathroom.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

The architect worked together with Houtwerk BV, to create the master bathroom floor, the walls, as well as the shower and custom sink with personalized basins, which are all made from HI MACS®.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

The master walk-in closet has been designed with plenty of space for storage.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

On the way to the bed, there is the bathtub, which has been sunken down into the floor, and appears to seamlessly integrate with its surroundings.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

HI-MACS® was also used in the creation of this bathtub, due to its seamless joints, hygienic properties, and as it is a non-porous surface, making it waterproof.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

The bed within the master bedroom is located on a lower level compared to the bathroom and walk-in closet.

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

Canal House by Witteveen Architecten

© Herman van Heusden

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Sollos Teca Bar Cart
Social Media – Pinterest