A Simple Seattle Home For A Family That Needed More Space

Principal architect Rik Adams, together with project team Rick Mohler and Rick Ghillino, designed this contemporary home located in Seattle's Queen Anne neighborhood, for a family that needed more space.

Photography by Benjamin Benschneider

 

Principal architect Rik Adams, together with project team Rick Mohler and Rick Ghillino, designed this home located in Seattle’s Queen Anne neighborhood, for a family that needed more space.

 

Principal architect Rik Adams, together with project team Rick Mohler and Rick Ghillino, designed this contemporary home located in Seattle's Queen Anne neighborhood, for a family that needed more space.

Photography by Benjamin Benschneider

The existing 850 square foot single-story house no longer met the needs of the owner’s growing family, so the architects added a new second story and remodeled the main living area, without increasing the size of the existing foundation.


Principal architect Rik Adams, together with project team Rick Mohler and Rick Ghillino, designed this contemporary home located in Seattle's Queen Anne neighborhood, for a family that needed more space.

Photography by Benjamin Benschneider

The interior and exterior spaces are blurred by the use of slide-fold doors that fully open both ends of the living space to the outdoors.


The interior and exterior spaces of this home are blurred by the use of slide-fold doors that fully open both ends of the living space to the outdoors.

Photography by Benjamin Benschneider

Here’s a closer look at the fireplace surround, that has a small mantle that separates the fireplace from the artwork above.


This fireplace surround features a small mantle that separates the fireplace from the artwork above.

Photography by Benjamin Benschneider

Looking through the main floor, you can see how the space flows from the living room to the kitchen to the dining room, and then onto the backyard and secondary structure.


In this Seattle home, the space flows from the living room, to the kitchen, to the dining room, and then onto the backyard and secondary structure.

Photography by Benjamin Benschneider

Upstairs there’s another living room, with a built-in home office, and windows providing street views. Half-blinds have been added to the windows facing the street for privacy.


In this living room, there's a built-in home office, and windows providing lots of natural light. Half-blinds have been added to the windows facing the street for privacy.

Photography by Benjamin Benschneider

In the bathroom, the window lets in plenty of light, and the vanity runs the length of the wall, cutting through the cabinetry.


In this bathroom, the window lets in plenty of light, and the vanity runs the length of the wall, cutting through the cabinetry.

Photography by Benjamin Benschneider

At the rear of the home, a detached structure serves as a garage and future studio.


At the rear of this home, a detached structure serves as a garage and future studio.

Photography by Benjamin Benschneider

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – November 2018 – Ingo Maurer  Babadul Floor Lamp
Social Media – Pinterest