Airstream House by TANK Architects

TANK Architects have designed the Airstream House in Bersée, France.

.

This project is located on a narrow and sloping plot, on the edge of a village. The way the house had to be laid out wasn’t easy since the regulations and neighborhood limits were restricting. To avoid a very long and narrow house, the project is split in three parts, on semi levels using the natural slope.

The first part is on the same level as the road and includes the main hall, the laundry, the play-room, the garage, the cellar and the geothermal energy local. The second one is 80cm above the slot with large views on the outstanding landscape all around, in north, east and west directions. It comprises the living spaces : living room, kitchen and dining room. The third one is on top of the first part and offers rooms and bathrooms.

This process answers the very initial demand of the clients who wished a one-level-house. The 3 parts of the house meet in a suspended patio which distributes the different spaces, creates multiple relations between them and articulates one to another. The patio is the central knot between the living spaces, the main hall and the rooms.

Visit the TANK Architects website – here.

Photography by Luc Boegly

.

Luminaire – November 2018 – Sollos Teca Bar Cart
Social Media – Pinterest