An Addition To The Rear Of An Edwardian House By Wilson Architecture

Wilson Architecture have designed an addition to a house in Melbourne, Australia.

A contemporary addition to the rear of a house

The architect’s description

This two storey renovation creates a serene ground floor interior that gently nestles the above first floor form. The pitched roof was deliberately sympathetic to the existing Edwardian house.

A contemporary addition to the rear of a house

The ground floor additions open the house to the rear garden while providing a diversity of natural light sources and views. Window openings and a large strip skylight enable the quality of light to reflect the changes in the day and seasons.

A contemporary addition to the rear of a house

Numerous measures were employed to mitigate the rear Western impact and include external operable blinds, overhangs and window surrounds.

A contemporary addition to the rear of a house

A contemporary addition to the rear of a house

Architect: Wilson Architecture

Social Media – Newsletter
Luminaire – December 2016 – Crystal Rock
Social Media – Pinterest