Artist Studio by Chan Architecture

Chan Architecture collaborated with Phillip Johnson Landscapes to complete an artist studio, located in the backyard of an existing house in Melbourne, Australia.

as_240914_01

as_240914_02

as_240914_03

as_240914_05

as_240914_06

as_240914_07

Project description

This project is an artist’s studio in the backyard of an existing house in Thornbury, incorporating an undercover garage and storage underneath. The brief was to create a beautifully detailed, creative space for painting and sculpturing that would encourage and inspire creativity.

The design of the studio was also to integrate with the swimming pool and surrounds designed by Phillip Johnson, by coordinating materials, curves, access points and services.

Architect: Chan Architecture

Landscape Design: Phillip Johnson Landscapes

Social Media – Newsletter
Luminaire – December 2016 – Ettore
Social Media – Pinterest