This British Home Has Been Redesigned To Include A Split-Level Interior

This British home has been renovated to include a modern split-level interior.

Photography by Matt Clayton

 

The owners of Scenario Architecture have sent us photos of their own home in London, England, that they’ve renovated to suit their own family lifestyle.

From the rear of the property, you can easily see into the bright interior that has been updated.

 

This British home has been renovated to include a modern split-level interior.

Photography by Matt Clayton

Large folding doors and a window all open up to the backyard, ideal for indoor/outdoor living.


In this renovated british home, large folding doors and a window all open up to the backyard, ideal for indoor/outdoor living.

Photography by Matt Clayton

Inside, there’s a built-in window seat just off the dining area with additional storage hidden underneath.


This window has a built-in window seat with an upholstered cushion and storage underneath.

Photography by Matt Clayton

From this angle, you can see that they’ve created a split-level design as a solution to connect the front part of the house with the basement that was a full floor height below.


This home in London was renovated into a split-level home to make the space feel more open and modern.

Photography by Matt Clayton

More storage designed specifically for the space can be found under the stairs that connect the various areas of the home.


Storage nooks and drawers have been designed specifically to hide under these stairs.

Photography by Matt Clayton

Due to the low ceiling height that was a result of part of the living room above, there’s a small play area tucked away near the stairs and at the end of the kitchen. The storage under the stairs extends into this area and built-in furniture makes it easy to transform the space for the children when needed.


In this split-level home, a small area with a lower ceiling was turned into a kids play area with built-in furniture and lots of storage.

Photography by Matt Clayton

At the top of the stairs is a lounge area with comfortable seats where you can enjoy the view of the lower level and take in the warmth of the fireplace.


A small sitting area between the living room and the lower dining/kitchen area is a perfect spot to unwind by the fireplace.

Photography by Matt Clayton

Up a few more stairs is the living room that’s located at the front of the house. The living room can also see all the way through to the backyard.


This living room in a renovated home has views of the dining area and backyard.

Photography by Matt Clayton

When the couple was designing the space, they asked the children to help design their own bedroom located in the upper floor of the home. This resulted in a climbing wall leading to a ‘secret space’ in the eaves of the home, with a fireman pole being the best way of getting down.


This kids bedroom features a rock climbing wall that gives access to a 'secret space' in the eaves, and a fireman pole to get back down.

Photography by Matt Clayton

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – October 2017 – Fritz Hansen T-No. 1
Social Media – Pinterest