Christopher Polly designs an angular rear extension for this house in Sydney

This Australian home received a bright extension with a new kitchen, dining and living area, as well as a bedroom with bathroom and a reading area.

Photography by Brett Boardman Photography

 

When these home owners wanted to add an extension to their home, they asked architect Christopher Polly to create a space that would expand the living and sleeping areas.

 

Black frames and patio contrast the white siding and interior of this house extension in Sydney, Australia.

Photography by Brett Boardman Photography

The home, located in Sydney, Australia, has a rear extension that includes a variety of angles.


Black frames and concrete patio contrast the white siding and interior of this house extension in Sydney, Australia.

Photography by Brett Boardman Photography

Black metal frames have been used to contrast the white siding and interiors.


This house extension has a large window with black frames, as well as a window seat built-in on the inside.

Photography by Brett Boardman Photography

Inside, there’s a new kitchen, dining, and living area.


This house addition has the kitchen, dining and living areas all sharing the same space.

Photography by Brett Boardman Photography

The living room has a large window with built-in cabinetry and window seat, perfect for reading a book in the sun. The large sliding door opens the space up even further by allowing easy access to the backyard.


This living room has a large window with built-in cabinetry and window seat, perfect for reading a book in the sun. The large sliding door opens the space up even further by allowing easy access to the backyard.

Photography by Brett Boardman Photography

Above the living area there’s a void in the ceiling that reveals the second floor, and also aids in the air ventilation throughout the home.


This house extension has a void in the ceiling to reveal the second floor, and to aid in the air ventilation throughout the home.

Photography by Brett Boardman Photography

Heading upstairs to the upper floor of the new extension, you can see glimpses of the original house.


Wood stairs with a black safety railing and white walls.

Photography by Brett Boardman Photography

Black and wood see through stairs allow you to view the backyard as you walk up them.


Black and wood see through stairs allow you to view the backyard as you walk up them.

Photography by Brett Boardman Photography

Upstairs, there’s a small reading area with lots of natural light.


This home has a small reading area and plenty of natural light from the large window.

Photography by Brett Boardman Photography

From the reading area, you can also look down to the living area below.


This home has a void that allows you to look down to the floor below.

Photography by Brett Boardman Photography

There’s also a bedroom and bathroom, with the bedroom having a small cushioned reading nook too.


This bedroom has a small angled reading nook with views of the backyard.

Photography by Brett Boardman Photography

In the bathroom, white tiles match the white walls in the rest of the home, while the floor and lower portion of the walls are a bold graphic tile.


In this bathroom, white tiles match the white walls in the rest of the home, while the floor and lower portion of the walls are a bold graphic tile.

Photography by Brett Boardman Photography

Back outside, here’s a look at where the new addition meets the original house. The angle of the windows perfectly match the angle of the stairs on the inside.


The angle of the windows perfectly match the angle of the stairs on the inside of the home.

Photography by Brett Boardman Photography

There’s also a second small patio area tucked between the old house and the new addition.


This home has a small patio with brick paving, that's tucked between the original house and the new extension.

Photography by Brett Boardman Photography

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Cassina Super Beam Sofa
Social Media – Pinterest