Dalvey House by Guz Architects

Guz Architects have designed the Dalvey House for a family in Singapore.

dh_210714_02

dh_210714_01

dh_210714_03

dh_210714_07

dh_210714_06

dh_210714_08

dh_210714_09

dh_210714_11

Project description

Dalvey was conceived in answer to the owners request for an extended family house accommodating generations.  The triangular steeply sloping site provided many challenges but also allowed us as architects to stratify the generations and break up the overall mass of house by introducing roof gardens and courtyards. The house was designed with tropical living in mind with passive cooling techniques used extensively.

Architect: Guz Architects

Photography by Patrick Bingham Hall

Social Media – Newsletter
Luminaire – December 2016 – Ettore
Social Media – Pinterest