This house for a family was built next to a secluded lagoon in England

This new modern house covered in wood shingles has pitched roofs, a separate boat shed, sits beside a secluded lagoon and can also be rented out for vacation rentals.

 

Platform 5 Architects have designed this new family home in Norfolk, England, that replaced an outdated bungalow.

The home, which has pitched roofs and a separate boat shed, sits beside a secluded lagoon and is also rented out for vacation rentals through Backwater (also the name of the house).

 

This new modern house covered in wood shingles has pitched roofs, a separate boat shed, sits beside a secluded lagoon and can also be rented out for vacation rentals.


Upon approaching the house, the boat shed is to the left and the main shingle-clad house is to the right. Planters surround the ramp and stairs leading to the front door.


This modern house is covered in wood shingles, and planter boxes hide the ramp leading to the front door.


Inside, the entry hallway is home to a black, white and wood spiral staircase.


This modern entry hallway is home to a black, white and wood spiral staircase.


A large sliding barn door guides you to the main living area.


Large light grey wood barn doors have been used in this home to separate the various living and dining rooms.


In the central part of the home is the large kitchen and dining area. The dining area has a large built-in banquette paired with a wood dining table.


In this open kitchen and dining area, there's a large built-in banquette that wraps around the corner and provides the perfect position for the wood dining table.


Just outside the dining area is the back deck with an outdoor lounge and a boat dock.


This modern houses sits next to a lagoon and has an outdoor deck with a lounge and sun chairs, as well as a private boat dock.


Heading back inside, the kitchen sits opposite the dining area, and has black cabinets and a large island with built-in open shelving.


This modern kitchen has matte black cabinets and a large island with built-in open shelving.


Next to the kitchen and dining area is the double height living space. Large windows follow the roof line and provide ample natural light to the room.


In this double height modern living room, large windows follow the roof line and provide ample natural light to the room.


The living room has two separate area, the relaxing lounge with a couch that looks towards the steel clad fireplace, and a tucked away library behind the fireplace.


Tucked away behind this steel-clad fireplace with firewood storage is a small library.


The small library has a built-in day bed for relaxing and a desk for work. Behind the fireplace there are built-in shelves.


This small library (located behind a fireplace) has a built-in day bed for relaxing, a desk for work, and built-in bookshelves.


At the opposite end of the house is one of the bedrooms. it looks out onto the lagoon through the floor-to-ceiling windows.


This modern bedroom looks out onto the lagoon through the floor-to-ceiling windows.


In the bathroom, large white tiles have been installed vertically adding to the sense of height in the room, and a tall window allows for views when taking a bath.


In this modern bathroom, large white tiles have been installed vertically adding to the sense of height in the room, and a tall window allows for views when taking a bath. A wood vanity is topped with a white countertop, and concrete tiles have been used for the floor and bath surround.


Back at the entrance hallway, the spiral stairs lead up to the second floor of the house where there’s a study, bedroom and bathroom.


These spiral stairs have a color palette of black, white and wood.


At the top of the stairs is another bedroom, this time with a much smaller window that can be enjoyed when sitting on the built-in bench seating.


This white modern bedroom has a small window that can be enjoyed when sitting on the built-in bench seating.


If you’re interested, here’s a look at the floor plan and layout of the home.


This floor plan is for a modern house that sits next to a lagoon.


Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – October 2017 – Fritz Hansen T-No. 1
Social Media – Pinterest