This House In Thailand Is A Balance Between Concrete And Glass

Designed by IDIN Architects, this home in Nakhon Ratchasima, Thailand, was inspired by the home owner's lifestyle and sense of adventure.

Photography by Spaceshift Studio

 

Designed by IDIN Architects, this home in Nakhon Ratchasima, Thailand, was inspired by the home owner’s lifestyle and sense of adventure.

 

A small concrete wall defines the property line of this house, and a concrete path leads you to the entrance.

Photography by Spaceshift Studio

The design of the house was initiated by the idea of a kayak on the water, and the way that the river acts as a support for the kayak. With the house design, the living and dining areas act as a support for the upper floor where the bedrooms are.


Designed by IDIN Architects, this home in Nakhon Ratchasima, Thailand, was inspired by the home owner's lifestyle and sense of adventure.

Photography by Spaceshift Studio

The cantilevered upper floor of the home is also a reflection of being adventurous.


This concrete home in Thailand has an upper floor that's cantilevered.

Photography by Spaceshift Studio

At the rear of the home, a wall of wood shutters provides privacy and protection from the elements.


At the rear of this home, a wall of wooden shutters provides privacy and protection from the elements.

Photography by Spaceshift Studio

In the stone and concrete wall, there’s a wood door to give you access to the land behind the house.


The stone and concrete fence is broken up by a wooden door that provides access to the field behind the house.

Photography by Spaceshift Studio

Inside, wood shutters and ceiling soften the mostly-concrete interior.


Wood and brightly colored furniture soften up the interior of this concrete home.

Photography by Spaceshift Studio

Wood has also been used in the dining area with the table and chairs.


A large wooden dining table and chairs warm up the mostly-concrete interior of this home.

Photography by Spaceshift Studio

Floating concrete stairs take you to the upper floor of the home.


Floating concrete stairs take you to the upper floor of this Thai home.

Photography by Spaceshift Studio

Upstairs, the master bedroom has views of farmland through the floor-to-ceiling windows.


Large floor-to-ceiling windows provide plenty of light to this bedroom.

Photography by Spaceshift Studio

In the master bathroom, a letterbox window gives a glimpse of the outdoors and wood shutters provide privacy but also let fresh air through.


In this master bathroom, a letterbox window gives a glimpse of the outdoors and wooden shutters provide privacy but also let fresh air through.

Photography by Spaceshift Studio

In another bedroom, a small home office has been included beside the bed.


In this bedroom, the bed has been pulled away from the wall to make a walkway to the small home office.

Photography by Spaceshift Studio

In the second bathroom, concrete has been combined with wood and stone for an earthy look.


Concrete has been combined with wood and stone for an earthy look in this bathroom.

Photography by Spaceshift Studio

Back outside, the home also has a rooftop patio that allows you to take in the view of the treetops.


This home in Thailand has a rooftop patio that overlooks the trees.

Photography by Spaceshift Studio

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2017 – Flexform Helen
Social Media – Pinterest