BEFORE and AFTER – This old carpenter’s workshop was converted into a contemporary livable space

FFWD Arquitectes have recently completed the renovation of an old carpenter's workshop in Barcelona, Spain, into a two spaces, a guest suite / studio space and the second, the main living apartment.

After photography by David Benito Cortázar

 

FFWD Arquitectes have recently completed the renovation of an old carpenter’s workshop in Barcelona, Spain, into a two spaces, a guest suite / studio space and the second, the main living apartment.

 

Before we have a look at more photos of the finished interior, let’s see what the designers had to work with.

The Before Photos // FFWD Arquitectes have recently completed the renovation of an old carpenter's workshop in Barcelona, Spain, into a two spaces, a guest suite / studio space and the second, the main living apartment.


Here’s a look at the guest suite / studio space. Original details like the walls and ceiling have been left in place, but new details like a concrete floor, barn doors and a bathroom have been included.


In this renovated workshop, the guest suite / studio space shows off original details like the walls and ceiling, while new details like a concrete floor, barn doors and a bathroom have been included.

Photography by David Benito Cortázar

The barn doors can expose or close off the bedroom and the bathroom from the rest of the space.


In this renovated workshop, barn doors can expose or close off the bedroom and the bathroom from the rest of the space.

Photography by David Benito Cortázar

In the bedroom, the pristine white wall is a strong contrast to the original stone walls.


In this renovated apartment, the bedroom has a pristine wall that's a strong contrast with the original stone walls.

Photography by David Benito Cortázar

In the bathroom, a small shower is surrounded by glass helping to make the space feel larger, and the metal ceiling and large mirror aids in reflecting the light.


In this bathroom, a small shower is surrounded by glass helping to make the space feel larger, and the metal ceiling and large mirror aids in reflecting the light.

Photography by David Benito Cortázar

Heading through to the main living apartment is the bedroom. Off to the side of the bedroom is a walk-in closet with plenty of storage for clothing.


Off to the side of this renovated bedroom is a walk-in closet with plenty of storage for clothing.

Photography by David Benito Cortázar

In the bathroom, the vanity area and shower are stepped down from the toilet. Again, a metal ceiling helps to keep things bright, while the original stone wall has become a feature wall.


In this renovated bathroom,, the vanity area and shower are stepped down from the toilet, and a metal ceiling helps to keep things bright. While the original stone wall has become a feature wall.

Photography by David Benito Cortázar

Located in the main area of the home is the kitchen. A large central island provides plenty of counter space, and light gray wood has been paired with concrete to create a contemporary look.


In this kitchen, a large central island provides plenty of counter space, and light gray wood has been paired with concrete to create a contemporary look.

Photography by David Benito Cortázar

Throughout the home, elements of old, original building have been kept and highlighted, like this brick wall.


Throughout this home, elements of the old, original carpenter's workshop have been kept and highlighted, like this brick wall.

Photography by David Benito Cortázar

The living room is stepped down from the kitchen. To the right, you can see the entrance to this apartment, both the guest suite / studio and this apartment have their own separate entrances.

In the living room, the built-in sofa has colorful upholstered cushions, and storage has been added below them. Bi-folding glass doors open up onto a private courtyard.


In this living room, the built-in sofa has colorful upholstered cushions, and storage has been below them. Bi-folding glass doors open up onto a private courtyard.

Photography by David Benito Cortázar

Here’s a look at the doors in action.


These bi-folding doors have decorative security screens.

Photography by David Benito Cortázar

Decorative steel security screens have been added to the doors as well.


These doors has artistic steel screens to help with security.

Photography by David Benito Cortázar

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Pinterest