Putney Mountain Residence by Kyu Sung Woo Architects

Architect Kyu Sung Woo designed this house in Vermont for him and his family.

The site on the southwestern slope of Putney Mountain is characterized by heavily wooded terrain, large outcroppings of ledge, and dramatic sweeping views. Three clearings in the woods frame the approach to the house from the east and open up the site to the surrounding landscape. The house consists of three simple volumes arranged around a large outcropping of exposed ledge. A living volume faces the western mountains, sleeping quarters face a southern meadow, and a shed volume houses storage and mechanical equipment.

Visit the website of Kyu Sung Woo Architects – here.

Photography by Wayne Fuji’i and Timothy Hursley

Visit the website of Kyu Sung Woo Architects – here.

Luminaire – November 2018 – Ingo Maurer  Babadul Floor Lamp
Social Media – Pinterest