Feldman Architecture Has Designed The Remodel Of This San Francisco Home In Noe Valley

Feldman Architecture has completed the remodel of a house in the heart of Noe Valley, a neighborhood of San Francisco, that was once a jumbled floor plan full of awkward, dark, and narrow spaces. #Architecture #InteriorDesign

Photography by Joe Fletcher

 

Feldman Architecture has completed the contemporary remodel of a house in the heart of Noe Valley, a neighborhood of San Francisco, that was once a jumbled floor plan full of awkward, dark, and narrow spaces.

 

The home’s front facade features cement panels above with stone slabs at street level, while the windows are framed with ancillary steel boxes. A modern metal entry gate opens to an exterior mud room by the front door.

The home’s front facade features cementitous panels above with stone slabs at street level, while the windows are framed with ancillary steel boxes. #Architecture #FrontDoor

Photography by Joe Fletcher

The main floor of the home is dedicated to the social areas, like the living room, that overlooks the street through the tall windows.


This contemporary living room has built-in wood cabinetry that sits beside the fireplace. #LivingRoom #Shelving

Photography by Joe Fletcher

In the kitchen, a combination of wood and light-colored cabinets create a contemporary appearance, and an extension of the kitchen island allows a casual dining experience.


In this kitchen, a combination of wood and light-colored cabinets create a contemporary appearance, and an extension of the kitchen island allows a casual dining experience. #KitchenDesign #ContemporaryKitchen

Photography by Joe Fletcher

For more formal dining, there’s a dining room with a large wood dining table sitting below a minimalist chandelier, and artwork on the walls.


In this contemporary dining room, a large wood dining table sitting below a minimalist chandelier, and artwork on the walls. #DiningRoom

Photography by Joe Fletcher

A staircase, comprised of solid oak treads and a steel and glass rail, connects all four levels, channeling light from multiple skylights and diffusing it throughout the interior living spaces from the roof deck to basement.


A staircase, comprised of solid oak treads and a steel and glass rail, connects all four levels of this modern house, channeling light from multiple skylights and diffusing it throughout the interior living spaces from the roof deck to basement. #Stairs #Staircase #ModernStairs

Photography by Joe Fletcher

In the bedroom, a grey rug complements the grey accent wall, while the black chair ties in with the window frame, and the gold accents add a metallic touch.


In this modern bedroom, a grey rug complements the grey accent wall, while the black chair ties in with the window frame, and the gold accents add a metallic touch. #ModernBedroom #BedroomDesign

Photography by Joe Fletcher

In one of the bathrooms, black and white wallpaper covers the walls to a create a fun and unexpected look.


In this modern bathroom, black and white wallpaper covers the walls to a create a fun and unexpected look. #SmallBathroom #BathroomDesign

Photography by Joe Fletcher

On the roof deck, there’s a small sitting area that’s surrounded by a succulent garden.


On this roof deck, there's a small sitting area that's surrounded by a succulent garden. #RoofDeck #SucculentGarden #GreenRoof

Photography by Joe Fletcher | Architecture and Interior Design: Feldman Architecture | General Contractor: Gelling & Judd | Structural Engineer: Holmes Structures | Fabricator: Colonial Ornamental Iron Works

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – February 2019 – Vitra La Chaise
Social Media – Pinterest