A Sculptural Wood Accent Wall Was Added To Create A Visually Interesting Lobby In This Building

Baran Studio have designed a sculptural accent wall, made from CNC cut plywood, for the lobby of a building in California. #WoodAccentWall #WoodWall #AccentWall #OfficeDesign

Photography by Benedicte Lassalle

 

Baran Studio has transformed an ordinary lobby into a eye-catching entryway for their client, who requested something more dynamic for people to see as they arrived at their location.

 

The sculptural wood wall flows from the outside through to the interior, connecting the two spaces and drawing the visitors eye to the building’s door.

Baran Studio have designed a sculptural accent wall, made from CNC cut plywood, for the lobby of a building in California. #WoodAccentWall #WoodWall #AccentWall #OfficeDesign

Photography by Benedicte Lassalle

As the project had a tight budget, the designers used plywood, which is inexpensive, readily available, and easy to manipulate from a static, rectilinear form into a dynamic, undulating one.

The sculptural wood form was created by CNC cutting the plywood sheets into the desired shapes, finishing them, and then mounting them to a steel structural frame, that was then installed into the lobby.


Baran Studio have designed a sculptural accent wall, made from CNC cut plywood, for the lobby of a building in California. #WoodAccentWall #WoodWall #AccentWall #OfficeDesign

Photography by Benedicte Lassalle | Architect’s Firm: Baran Studio Architecture | Lead Architects: Matt Baran, Nick Sowers and Elias Ahmadi | Fabricator: Graham Hill

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – February 2019 – Vitra La Chaise
Social Media – Pinterest