This semi-detached home in Toronto received a contemporary redesign

Post Architecture have updated this semi-detached home in Toronto, Canada, that was originally a mirror image of its attached neighbor.

Photography by Revelateur Studio

 

Post Architecture have updated this semi-detached home in Toronto, Canada, that was originally a mirror image of its attached neighbor.

 

Post Architecture have updated this semi-detached home in Toronto, Canada, that was originally a mirror image of its attached neighbor.

Photography by Revelateur Studio

Inside the home, the interior has been brightened up with white walls and a light wood floor. A glimpse of the original brick wall has been incorporated into a small shelving nook beside the dining table.


Inside this renovated home, the interior has been brightened up with bright white walls and a light colored wood floor. A glimpse of the original brick wall has been incorporated into a small shelving nook beside the dining table.

Photography by Revelateur Studio

Further into the home is the kitchen, it too has been kept white. To break up the white kitchen, a light gray countertop and colorful shelves under the upper cabinets have been installed. A vertical window provides natural light and views to the backyard.


To break up this bright white kitchen, a light gray countertop and colorful shelves under the upper cabinets have been installed. A vertical window provides lots of light and views to the backyard.

Photography by Revelateur Studio

Just off to the side of the kitchen are some stairs that provide access to the backyard, where there’s a small patio.


A black-framed sliding glass door provides access to the backyard and small patio in this renovated home.

Photography by Revelateur Studio

Back inside, the stairs by the dining table have storage underneath them, perfect for keeping shoes hidden away.


These stairs by the front door have storage underneath them, perfect for keeping shoes hidden away.

Photography by Revelateur Studio

The dark stairs are a strong contrast to the rest of the home.


These dark stairs provide a strong contrast to the rest of the bright and light interior.

Photography by Revelateur Studio

Upstairs are the bedrooms. In this bedroom and ensuite, large hexagonal tiles flow from the bathroom floor into the bedroom.


In this bedroom and ensuite, large hexagonal tiles flow from the bathroom floor into the bedroom.

Photography by Revelateur Studio

A white mesh steel screen has been used as a safety barrier for the dark stairs.


A white mesh steel screen has been used as a safety barrier for these dark stairs.

Photography by Revelateur Studio

Dark stairs strongly contrast the light wood floors and white walls in this renovated home.

Photography by Revelateur Studio

On the top level of the home is a relaxing space for the homeowners.


On the top level of this home is a relaxing space for the home owners.

Photography by Revelateur Studio

And tucked away in the mudroom is a custom-built dog wash station, that has a step (with storage) for the dog to easily get in and out.


In this mudroom there's a custom-built dog wash station, that has a step (with storage) for the dog to easily get in and out.

Photography by Revelateur Studio

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Pinterest