A Slice Of Cheese Makes For An Eye-Catching Entrance To This New Dessert Cafe

Towodesign has recently completed a new cafe named 'The Dessert KITCHEN', that's located in an underground mall in Chengdu, China, and has an eye-catching facade and an outdoor dining area that's designed like a slice of cheese. #Facade #CafeDesign #RetailDesign

 

Towodesign has recently completed a new cafe named ‘The Dessert KITCHEN’, that’s located in an underground mall in Chengdu, China. The cafe has an eye-catching facade and an outdoor dining area that’s designed like a slice of cheese.

Inspired by the movie Charlie and the Chocolate Factory, the designers wanted to create a journey of imagination for the customers and draw attention to the cafe. They did this by incorporating a bright yellow cheese slice, that entices customers to travel through the slice into the cafe. The cheese slice design also provides a place for people to sit outside.

 

Towodesign has recently completed a new cafe named 'The Dessert KITCHEN', that's located in an underground mall in Chengdu, China, and has an eye-catching facade and an outdoor dining area that's designed like a slice of cheese. #Facade #CafeDesign #RetailDesign


Inside the cafe, Towodesign intended to create a dessert heaven with a church-like interior structure with a sense of “ritualism”. Elements of towering domes of churches were applied to the ceiling, which consists of several vaults.


Inside this modern cafe, the designers intended to create a dessert heaven with a church-like interior structure with a sense of "ritualism". Elements of towering domes of churches were applied to the ceiling, which consists of several vaults. #CafeDesign #CafeInterior #RetailDesign #HospitalityDesign


The fin covered vaults assist in concealing the air conditioning vent, while the yellow painted walls behind the fins aid in creating a soft color palette that connects to the bold yellow facade and bar counter.


The fin covered vaults in this modern cafe assist in concealing the air conditioning vent, while the yellow painted walls behind the fins aid in creating a soft color palette that connects to the bold yellow facade and bar counter. #InteriorDesign #RetailDesign #CafeDesign


The bar / service counter also features the elements of cheese, echoing the structural eating area outside, while also drawing the attention of people passing by in the mall.


A bright yellow cheese-like bar complements the yellow walls and draws attention of people passing by. #CafeDesign #InteriorDesign #ModernCafe

Photography by Towodesign | Design firm: Towodesign | Chief designer: He Mu | Design team: Ren Wei, Sun Meng, Zheng Liyuan

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – June 2019 – Cassina Boboli Table
Social Media – Pinterest