The Clovelly Residence by Tzannes Associates

Tzannes Associates have designed the Clovelly Residence in Sydney, Australia.

.

Description from the architects:

The residence forms a L-shape to create a protected enclave and to maximise solar access, natural ventilation and aspect as well as utilising energy efficiency by including 3 water tanks, reverse brick veneer walls, sun control louvres and shutters, natural ventilation, hot water solar panels and photo-voltaic cells.

The building has an expressed off-form concrete structure with flush oiled infill timber panelling, providing an honesty of form and legibility of structure. The robust materials compliment the natural cliff reserve setting, with the restricted material palette continuing through to the interior. Polished concrete floors turn up to form the monolithic kitchen island bench which accommodates a cooking range, commensurate with the clients love for food. Internal timber joinery and wall linings utilise the same external timber species; tallowwood.

Architects: Tzannes Associates
Design Director:Jonathan Evans
Project Architect: Vera Batalha
Building Surveyor: Dunlop Thorpe & Co
Hydraulic Consultant: Neil Lowry & Associates
Structural Consultant: Simpson Design Associates
Mechanical Consultant: Nappin Partners
Cost Consultant: Page Kirkland Group
Landscape Consultant: Secret Gardens of Sydney
Builder: Building Partners
Photographer: Steve Back

.

.

Social Media – Newsletter
Luminaire – Jan 2018 – E15 Zehn Table
Social Media – Pinterest