The Oberfeld Residence by SPF:architects

SPF:architects have designed the Oberfeld Residence in Los Angeles, California.

.

The Oberfeld Residence by SPF:architects
West Hollywood, California

From the street, the crisp, white Swisspearl panels that clad the Oberfeld Residence’s exterior rise a modest 18’ from the street, by code.  Tucked away on the other side of the hill, a clean, modern 10,000-square foot home contains two main floors and a basement, a grand lawn, infinity pool, and spectacular view of the Los Angeles basin below.

The home’s grand entry boasts an oversized wood door, pivoting into a courtyard-like foyer, flooded with natural light. The space is deceivingly sheltered and indoors, and is punctuated at the far end by a serene lily pond framed in core-ten steel.

The house is cut into a steep hillside with large concrete retaining walls to hold up the hill behind.  In plan, the structure is an L-shape, embracing the view across its angled infinity pool. Staring back at the house from its generous private landscape, a transparent glass main level is topped by the master and family bedrooms – also clad in glass, but shielded from the sun’s intensity by a series of custom-designed vertical louvers, cut from the same Swisspearl concrete panel material that screens the street façade of the home.  The vertical louvers provide a unique architectural contrast to the building’s strong horizontal elements.

The composition of the home is fluid, blending indoor and outdoor spaces with subtle divisions and natural material integration throughout.  Ample public and private areas make the home overwhelmingly livable – a private oasis, harmoniously nestled into its urban environment.

Visit the website of SPF:architects – here.

.

.

Luminaire – November 2018 – Ingo Maurer  Babadul Floor Lamp
Social Media – Pinterest