There’s A Climbing Wall On The Side Of This House In Wyoming

Black corrugated metal and a rock climbing wall cover the exterior of this home.

Photography by Audrey Hall

 

Working with a modest budget, Carney Logan Burke Architects designed this home for their client, a full-time resident who has lived in Jackson, Wyoming for 17-years, who wanted a cost-effective, modern house.

 

The design of this house is a a simple two-story box, with the the lower level home to the entry, guest bedroom, garage, gear storage and utility areas. The upper level accommodates the kitchen, an open living area, and the master bedroom.

Photography by Audrey Hall

The design of the house is a a simple two-story box. On the lower level there’s the entry, guest bedroom, garage, gear storage and utility areas. The upper level accommodates the kitchen, an open living area, and the master bedroom.

Decks and window openings are carved out of the box to capture daylight and to connect the upper living spaces to views of the surrounding ski fields.


Decks and window openings are carved out of the box form of this home, to capture daylight and to connect the upper living spaces to views of the surrounding ski fields.

Photography by Audrey Hall

The exterior of the home is clad in black corrugated metal and was chosen for its durability, texture and low cost. Due to the height of the building, the designers were also able to install a climbing wall.


The exterior of the home is clad in black corrugated metal and was chosen for its durability, texture and low cost. Due to the height of the home, the designers were also able to install a climbing wall.

Photography by Audrey Hall

Inside, bold colors have been used to brighten up some of the walls.


This dining area has a bright orange feature wall to draw your eye to the horizontal window.

Photography by Audrey Hall

In the kitchen, bright green tiles draw your eye to the cooktop and open shelving.


In this kitchen, bright green tiles draw your eye to the cook top and open shelving.

Photography by Audrey Hall

Long windows provide plenty of natural light to the staircase, and the brightly colored walls continue upstairs.


Long windows provide plenty of natural light to this staircase, and the brightly colored walls draw your eye upstairs.

Photography by Audrey Hall

Even the bathroom walls have been painted a bright blue.


This bathroom is full of energy with its bright blue walls.

Photography by Audrey Hall

In the bedroom, the wall color has been toned down and windows provide views of the mountains in the distance. The bedroom also has access to one of the balconies, allowing for some outdoor space.


In this bedroom, windows and a private balcony provide views of the surrounding mountains.

Photography by Audrey Hall

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – December 2017 – Carl Hansen Wishbone
Social Media – Pinterest