This hilltop home is designed to enjoy sweeping views of the surrounding area

This contemporary home with various indoor and outdoor living areas, mixes architecture, art and design to create a laid-back yet sophisticated ambience.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

 

This home was designed by Fernanda Marques Architects for a couple with two children in Alphaville, a residential district in the outskirts of São Paulo, Brazil.

 

contemporary-architecture_030716_02

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

The home has sweeping views of the surrounding area.


This home, with a landscaped yard and swimming pool, has sweeping views of the outskirts of Sao Paulo, Brazil.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

A large swimming pool and outdoor area, make it easy to relax on a hot day and entertain at night.


This large swimming pool and outdoor area, makes it easy to relax on a hot day, and entertain at night.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Heading inside, you’re greeted by a double height ceiling, white walls, and wood detailing.


The entry way of this home reveals a double height ceiling, white walls and wood detailing.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

From the entryway, you step right into the living room, with a large delicate sculptural piece hanging above.


This living room has a large delicate sculptural piece hanging above it.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

The large living room is centered around a coffee table, made from a variety of different height tables.


This large living is centered around a coffee table, made from various smaller height tables.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Off to the side of the main living room, is a smaller space, with a piano and fireplace.


This large grey fireplace surround is flanked by custom shelving either side.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

The living room opens directly to the patio next to the pool.


This living room opens up to the outdoor living space, perfect for indoor/outdoor living.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

The outdoor living area has been broken up into various sitting areas.


This outdoor living area next to the pool, has been broken up into various sitting areas.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Back inside, the kitchen with its white cabinetry has a large picture window at the end that perfectly frames the tree outside, and also lines up with the kitchen island.


This kitchen, with its white cabinetry, has a large picture window at the end that perfectly frames the tree outside, and also lines up with the kitchen island.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

 A smaller lounge room with custom shelving is ideal for movie nights.


This lounge area has a built-in shelving unit to house the television and provides shelves to display your favorite items.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Light colored stone floating stairs with a space for a sculpture, lead you upstairs.


Light colored stone floating stairs with a space for a sculpture, lead you upstairs in this home.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Upstairs, there is a walkway with wooden floors and glass railings that provides views of the living room below.


This walkway with wooden floors and glass railings, provides views of the living room below.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

There’s another lounge area, this time with a hanging fireplace.


This lounge area surrounded by windows, has a hanging circular fireplace, ready for when it gets cold.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Behind the living room is the home office, lined with shelves and a custom-designed desk.


This home office has plenty of shelves for storage and a built-in desk ready for work.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Here’s a glimpse of the master bathroom, with the bathtub positioned to take advantage of the views of the relaxing garden environment outside.


This master bathroom has the bathtub positioned to take advantage of the views of the relaxing garden environment outside.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

There’s also a large walk-in closet, with a mirror at one end to make it appear like it never ends.


This walk-in closet has a wooden floor, and storage from the floor to the ceiling. There is also plenty of lighting and a mirror helps to make it appear as larger than it is.

Photography by Fernando Guerra | FG+SG

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2018 – Cappellini Capo Arm Chair
Social Media – Pinterest