This House Extension In London Got A Contemporary Design Makeover

Before And After House Extension - from cold and leaky conservatory to modern and open.

 

British firm Edgley Design, were asked by their clients to replace and old, cold, and leaking conservatory house extension with a bright modern space.

Let’s have a look at the original design prior to being replaced…

 

This leaky and cold conservatory was updated with a modern black extension. Click through to see the new extension.


And here’s a look at the closed in and dark kitchen before being updated.


A skylight and white paint could be used to brighten this kitchen. Click through to see the renovated space.


Here’s the finished extension. The designers went with a black box that extends from the basement to the ground floor, that’s clad in black timber. A patio was also included to match the extension and provides a seamless look.


For this renovated house extension, the designers went with a two storey black box that's covered in black timber. A patio was also included to match the extension and provides a seamless look.


To take advantage of the view of the backyard and to fill the space with natural light, the designers went with corner-to-corner windows and a large sliding glass door. Black frames were used around the windows and door to keep the look consistent with the exterior.


This house extension features corner-to-corner windows and a large sliding door to the patio. Black window and door frames have been used to match to the black wood exterior.


The updated kitchen has light wood cabinetry and white countertops that help reflect the light from the skylight in the ceiling.


This updated kitchen has light wood cabinetry and white countertops that help to reflect the light from the skylight in the ceiling.


Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Luminaire – November 2017 – Flexform Helen
Social Media – Pinterest