This minimalist home of double height ceilings and large windows is filled with natural light

This Israeli house has a large backyard with a large lawn, swimming pool, outdoor patio with dining table and lounge, as well as sun lounges and a gym.

Photography by Amit Geron

 

Pitsou Kedem Architects have designed a home in Savyon, Israel, that’s minimalist and transparent in its form and materials.

 

A tree lined path leads you to the entrance of this home.

Photography by Amit Geron

To enter the home, you walk down a tree lined path and through a wood wall that partially blocks the view to the inside of the home.


To enter this home, you walk down a tree lined path and through a wooden facade that partially blocks the view to the inside of the home.

Photography by Amit Geron

Upon entering through the wood wall, you’re greeted by a grassy courtyard with a single tree, and views of the interior of the home. Through the large pivoting glass front door there’s a small sitting area.


Upon entering this contemporary home, you are greeted by a grassy courtyard with a single tree, and views of the interior of the home. Through the large pivoting glass front door there's a small sitting area.

Photography by Amit Geron

The living room, dining room and kitchen all share the same space that has a double-height ceiling and windows on either side. A large dark stone wall in the living area carries through to the outside of the home and the backyard.


The living room, dining room and kitchen of this home, all share the same space that has a double-height ceiling and windows on either side. A large dark stone wall in the living area carries through to the outside of the home and the backyard.

Photography by Amit Geron

Large sculptural geometric pendant lamps highlight the dining table and help to anchor it in the large open plan room.


Large sculptural geometric pendant lamps highlight this black dining table and anchor it in the large open plan room.

Photography by Amit Geron

The kitchen, with a view of a tree in the courtyard outside, combines a black island and wood cabinetry positioned against the wall.


This kitchen, with a view of a tree in a courtyard outside, combines a black kitchen island and wooden cabinetry against the wall.

Photography by Amit Geron

Next to the kitchen is a courtyard between two areas of the house that allows for a tree to become a piece of art.


This courtyard, located between two areas of a house, allows for a tree to become a piece of art.

Photography by Amit Geron

Off the main living area is the swimming pool and backyard. A patio area makes room for outdoor dining and lounging, while a covered gym area by the pool means that you can workout and then go for a swim.


Off the main living area of this home is the swimming pool and backyard. A patio area makes room for outdoor dining and lounging, while a covered gym area by the pool means that you can workout and then go for a swim.

Photography by Amit Geron

Back inside, here’s a look at one of the bedrooms that has a view of the garden through floor-to-ceiling windows.


This bedroom has a view of the garden through floor-to-ceiling windows, and a low shelf for displaying artwork.

Photography by Amit Geron

Back by the front entrance of the home, white stairs lit by a skylight lead you upstairs.


These white stairs lit by a skylight, and cables become a safety railings.

Photography by Amit Geron

Upstairs there’s another sitting area, this one looks over the courtyard.


This sitting room has large windows that take up the entire wall and let an abundance of natural light into the room.

Photography by Amit Geron
Architecture: Pitsou kedem architects
Design Team: Pitsou Kedem, Hila Sela
Lighting Design: Orly Avron Alkabes
Styling for photography: Eti Buskila

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – March 2017 – Houdini
Social Media – Pinterest