This Small Summerhouse Was Designed For A Young Swedish Family

This little summer house is only 430 square feet in size and has two sleeping areas, a kitchen, bathroom and living area.

Photography by Åke E:son Lindman

 

Krupinski/Krupinska Architects have designed a small summer house by a lake in the Stockholm archipelago, on a site that in the early 1900s was inhabited by a gardener.

 

This little summer house is only 430 square feet in size and has two sleeping areas, a kitchen, bathroom and living area.

Photography by Åke E:son Lindman

Since then it has changed hands and ended up with a family with children. A new summer house was built in addition to the original house, and includes a kitchen, bathroom, dining area, living room, four beds and room for storage.


This little summer house is only 430 square feet in size and has two sleeping areas, a kitchen, bathroom and living area.

Photography by Åke E:son Lindman

Due to municipal constraints, the architects were only allowed to design a building that would not exceed 430 square feet (40 m2).


Dark wood has been used in this summer house to make the view through the windows stand out.

Photography by Åke E:son Lindman

The design of the summer house consists of a large open square room with a standalone volume containing the beds, kitchen and storage.


Simple materials have been used in the design of this summer house in Sweden.

Photography by Åke E:son Lindman

Large windows have been used to create picturesque views of the surrounding garden.


Large windows have been used in the design of this summer house to create picturesque views of the surrounding garden.

Photography by Åke E:son Lindman

The parents’ sleeping area has a view towards the countryside and the lake, while the children’s more enclosed sleeping alcove directs the view towards the original house.


This bedroom in a summer house has views of the garden outside through large floor-to-ceiling windows.

Photography by Åke E:son Lindman

The interiors of the summer house have been kept dark to allow you to focus on the greenery outside. When it rains, the water runs along the overhanging eaves and creates a curtain, making the summer house feel cozy and enclosed.


The interiors of this summer house have been kept dark to allow you to focus on the greenery outside.

Photography by Åke E:son Lindman

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Pinterest