Connaught Residence by naturehumaine

naturehumaine have designed the renovation of the Connaught Residence in Montreal, Canada.

co_110913_01

Description

The changing needs of a growing family triggered the complete reconfiguration and extension of their existing 1950 concrete house. They wanted a contemporary extension that would harmonize with the modern spirit of the original house.

The extension fills the void created by the split level of the existing house and is capped on either side with generous glazing. The living areas of the ground floor are distributed around a central core that has become the new focal point of the house. The new master bedroom found on the the second floor is secluded from the children’s bedrooms and accessed by a glass catwalk spanning the entrance of the home.

Design: naturehumaine
Photo credit: Adrien Williams

Luminaire – November 2018 – Cassina Super Beam Sofa
Social Media – Pinterest