This Duplex Is Covered In Vertical Wood Fins And Large Shutters

An array of vertical fins have been added to this modern duplex to serve multiple functions including sun-shading, privacy, curation of views, and to modulate the scale of the overall form. #ModernArchitecture #WoodScreens

Photography by Andy Macpherson

 

Architecture firm Studio Workshop, has designed a pair of beach residences that are located along a narrow, busy thoroughfare on the Gold Coast in Australia.

 

An array of vertical fins have been added to serve multiple functions including sun-shading, privacy, curation of views, and to modulate the scale of the overall form.

An array of vertical fins have been added to this modern duplex to serve multiple functions including sun-shading, privacy, curation of views, and to modulate the scale of the overall form. #ModernArchitecture #WoodScreens

Photography by Andy Macpherson

Inside, there’s a wood staircase with glass handrails that lead from the garage up to the social areas of the house and bedrooms on the top floor.


Inside this modern house, there's a wood staircase with glass handrails that lead from the garage up to the social areas of the house and bedrooms on the top floor. #ModernWoodStairs #WoodStairs

Photography by Andy Macpherson

On the main living level of the house, there’s a living room at one end. A row of windows provides natural light to the room, while louver windows allow the flow of air through the room.


In this modern living room, a row of windows provides natural light, while louver windows allow the flow of air through the room.

Photography by Andy Macpherson

Also on this floor of the house is a kitchen with black cabinetry and an island that features open shelving and seating on one side.


This modern kitchen features black cabinetry and an island with open shelving and seating on one side. #ModernKitchen #BlackKitchen #BlackCabinets

Photography by Andy Macpherson

The black cabinetry of the kitchen meets a custom-designed built-in wood bench. The dining area opens up to an alfresco dining space with views of the street.


The black cabinetry of a modern kitchen meets a custom-designed built-in wood bench. The dining area opens up to an alfresco dining space with views of the street. #ModernInterior #BuiltInSeating #BlackCabinetry

Photography by Andy Macpherson

The upper floor of the home is dedicated to bedrooms and bathrooms. Contemporary furnishings create a relaxed environment, while the wood screens add a sense of privacy.


In this master bedroom, contemporary furnishings create a relaxed environment, while the wood screens add a sense of privacy. #MasterBedroom #BedroomDesign

Photography by Andy Macpherson

A simple color palette of grey, white, and black has been used in the bathroom, while a large mirror reflects the light from the window.


A simple color palette of grey, white, and black has been used in this modern bathroom, while a large mirror reflects the light from the window. #ModernBathroom #BathroomDesign

Photography by Andy Macpherson

The home also features a rooftop deck that provides water views over the top of other houses in the neighborhood.


This modern house features a rooftop deck that provides water views over the top of other houses in the neighborhood. #RooftopDeck

Photography by Andy Macpherson | Architecture Firm: Studio Workshop | Lead Architects: Rory Spence, Jonathan Nelson, Chris Knapp, Joel Hutchines | Builder: Big Projects | Engineer: Michael Bale & Associates | Joiner: Allens Kitchens | Landscaping: Big Q 

Get the contemporist daily email newsletter – sign up here

Social Media – Newsletter
Luminaire – August 2019 – 2 – Vitra La Chaise
Social Media – Pinterest