Scunthorpe Pavilion by S & P Architects

S & P Architects designed the Scunthorpe Pavilion in North Lincolnshire, England.

.

The Scunthorpe pavilion is designed as a sculptural form in the park, established in dialogue with the play area and the external event space (amphitheathre).

It is designed to compliment the proposals for the surrounding landscape design and regeneration of the park – adressing the human scale and the unfolding of the pavilion as an event in the park.

The split stereotomic form allows the accommodation to organise itself as a functional and secure entity. The tectonic screen wraps itself around the secure form, creating an interest through its refined ornament and sculptural wavelike effect.

Cor-ten (weathering) steel is used to express the materiality of the pavilion – it is durable, vandal proof and its rust-like appearance of autumn tones fits well with the surrounding park landscape.

Visit the S & P Architects website – here.

Photography by Christo Meyer

.

Social Media – Pinterest